Technische Störungen: +31 318 646 705

Unica neemt Boele Fire Protection over

De acquisitie door Unica maakt voor Boele Fire Protection een volgende fase van groei mogelijk.

Unica heeft zijn netwerk van bedrijven versterkt met Boele Fire Protection, dat gespecialiseerd is in watervoorzieningen voor brandveiligheidsinstallaties.
De overname betekent voor Unica een verdieping van de gespecialiseerde activiteiten op het gebied van brandveiligheid, waarin Unica met het bedrijf Unica Fire Safety al sinds begin deze eeuw actief is.
De producten en diensten van Boele Fire Protection vormen een mooie aanvulling op het portfolio van Unica, dat daarmee nog beter in staat is om voor opdrachtgevers brandveiligheidsoplossingen van A tot Z te verzorgen.

De overname van Boele Fire Protection past in de strategie van Unica om de expertise en het portfolio van de gespecialiseerde activiteiten te verdiepen.
Vorige week maakte de technisch dienstverlener in dat kader nog de acquisitie van Dotwood bekend, waarmee de ICT-positionering werd versterkt.
In voorgaande jaren werden ook de activiteiten op het gebied van security, industrie en energie uitgebreid, door middel van de overnames van respectievelijk Nsecure (2017), Pro-Fa Automation (2017) en Hellemans Consultancy (2015).
Met Boele Fire Protection volgt nu een versterking van de specialisatie op het gebied van brandbeveiliging.

Boele Fire Protection

Boele Fire Protection is gespecialiseerd in watervoorzieningen en sprinklerpompsets. De onderneming richt zich volledig op de nieuwbouw, vervanging, onderhoud, verhuur en renovatie van sprinklerpompen, sprinklertanks en complete prefab watervoorzieningen en is daarmee een belangrijke leverancier voor installateurs van brandveiligheidsinstallaties zoals Unica. Boele Fire Protection is de enige onderneming in Nederland die met producten en diensten uit het eigen leveringsprogramma een complete watervoorziening ten behoeve van brandbeveiliging in eigen beheer kan bouwen. Het familiebedrijf telt ruim 25 werknemers en is landelijk actief vanuit het kantoor in Ede. Boele Fire Protection blijft vanuit dat kantoor zelfstandig en onder eigen naam opereren en alle werkzaamheden voor zijn klanten voortzetten.

Inspelen op steeds strengere regelgeving

Unica is al langere tijd actief op het gebied van brandveiligheid met het bedrijf Unica Fire Safety, dat is uitgegroeid tot een top-5 speler in de markt met circa 200 medewerkers. De expertise en producten en diensten van Boele Fire Protection zorgen voor een verbreding en verdieping van de kennis van brandveiligheid en een verdere uitbreiding van het dienstenpakket. Samen kunnen de bedrijven nog beter inspelen op de steeds strenger wordende regelgeving omtrent brandveiligheidsinstallaties. Veranderingen in de regelgeving zorgen bijvoorbeeld voor kansen om sprinklerinstallaties te verduurzamen en leggen een grotere focus op kwaliteitswaarborging. Boele Fire Protection brengt tevens extra kennis en expertise waarmee Unica zijn beheer- en onderhoudswerkzaamheden nog beter kan afstemmen op de klantbehoefte.

Scala aan nieuwe mogelijkheden

Peter Boele, directeur van Boele Fire Protection, licht toe: “De acquisitie door Unica maakt voor Boele Fire Protection een volgende fase van groei mogelijk. Het netwerk dat we hiermee bereiken biedt ons een scala aan nieuwe mogelijkheden om opdrachtgevers nog beter bij brandveiligheidsvraagstukken te kunnen ondersteunen. Voor ons is het essentieel dat wij na de overname onze onafhankelijke positie in de markt kunnen behouden. De samenwerking met Unica biedt ons de kracht van een grotere organisatie, maar ook de zelfstandigheid en flexibiliteit die voor onze klanten belangrijk is.” Boele Fire Protection blijft onder eigen naam en vanuit het eigen kantoor in Ede alle klanten bedienen, zoals ook bedrijven als Regel Partners, Hellemans Consultancy en Nsecure, die in de afgelopen jaren onderdeel werden van Unica, hun zelfstandigheid hebben behouden.

Verdieping van de specialisatie

John Quist, CEO van Unica, licht toe: “De acquisitie van Boele Fire Protection past in onze filosofie om onze klanten integrale dienstverlening te bieden. Met de expertise en producten en diensten van Boele Fire Protection kunnen we hen op het gebied van brandveiligheid meer toegevoegde waarde bieden. Het bedrijf staat voor kwaliteit en heeft een uitstekende reputatie in de markt, wat voor ons erg waardevol is.”

Tom Verschoor, directeur van Unica Fire Safety, ziet uit naar de samenwerking: “De overname van Boele Fire Protection geeft ons toegang tot kennis en onderscheidende producten die onze dienstverlening verder verbreden. De samenwerking stelt ons in staat om de complete installatieketen voor brandveiligheidsinstallaties voor met name sprinkler in eigen beheer te verzorgen en om onze klanten een centrale plek van expertise te kunnen bieden.”

(Bovenstaand persbericht is afkomstig van Unica.nl)

Meer nieuws

Afbeelding1

Kiwa zertifiziert die Innovation FIRE Vision für das Management und die Fernprüfung von Sprinkleranlagen.

Boele Fire Protection hat in Zusammenarbeit mit Fachleuten aus dem Netzwerk der Unica-Unternehmen das Zertifikat der Zertifizierungsstelle Kiwa Fire Safety & Security Certification (FSS) für den FIRE Vision Sprinkler erhalten. Diese innovative Lösung ermöglicht die Durchführung von zweiwöchentlichen Sprinklerinstallationsprüfungen aus der Ferne. Das Zertifikat bestätigt, dass der FIRE Vision Sprinkler nicht nur Vorteile bietet, sondern auch den höchsten Qualitätsstandards im Bereich Remote Access und Service entspricht. Außerdem wurde bereits der erste Auftrag an Pyrock, einen Installateur im Bereich Brandschutz, vergeben.

Verschiedene Pumpensysteme für die Sprinkleranlage

Boele Fire Protection ist auf die Installation und Wartung von Pumpensystemen für Sprinkleranlagen spezialisiert. Diese Pumpensysteme sorgen dafür, dass im Falle eines Brandes ausreichend Wasser aus dem Wasserreservoir zu den Sprinklerköpfen gepumpt wird. Auf diese Weise stellen wir sicher, dass die Brandbekämpfung bereits beginnt, bevor die Feuerwehr eintrifft. Dadurch kann Schaden verhindert werden. Für dieses System können verschiedene Arten von Pumpensätzen verwendet werden.

Eine Lösung für die optimale Verwendung von Biodiesel in Sprinklerpumpensätzen

Um die Funktionalität einer Sprinklerpumpe zu gewährleisten, gibt es Richtlinien, die der Kraftstoff erfüllen muss, und es ist obligatorische vorbeugende Wartung erforderlich. In der Praxis gibt es jedoch oft Unklarheiten über die Verwendung von Biodiesel in Sprinklerpumpensätzen. Boele Fire Protection hat ein Produkt entwickelt, mit dem der Tages- und Lagertank gereinigt wird, um den Biodieselanteil zu reduzieren.

Boele Fire Protection liefert, wartet und ersetzt Sprinklerpumpen, Sprinklertanks und komplette vorgefertigte Wasserversorgungen für Brandschutzanlagen.

Rund um die Uhr erreichbar für technische Störungen

Boele Fire Protection B.V.

Radonstraat 8
6718 WS Ede (NL)

Kontaktieren Sie uns

Een item hoofd tekst. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis cin elit. Nunc purus libero, interdum sed blandit acp retium facilisis turpis.

Ontwerp en realisatie door