Brandbeveiligingskleppen

Brandveiligheidskleppen zijn noodzakelijk voor het creëren van een brandveilige werk- en leefomgeving. Boele Fire Protection is toeleverancier van verschillende soorten brandveiligheidskleppen van Cla-Val die toepasbaar zijn voor elke type installatie: van de onshore tot de offshore branche. 

Door de industriële certificeringen en overige goedkeuringen (UL, ULC-listed en FM-approval voor gebruik in vast opgestelde blusinstallaties) wordt de betrouwbaarheid gewaarborgd. Al deze brandveiligheidsproducten zijn verkrijgbaar in een brede range van materiaalsoorten en geschikt voor zowel zoet als zoutwater. 

Verschillende soorten brandbeveiligingskleppen

In het assortiment aan brandveiligheidsproducten zijn er verschillende brandveiligheidskleppen beschikbaar die het water in een pompset kunnen regulieren, zoals: 

 • Automatische leidingbreuk regelkleppen voor het gedeeltelijk afsluiten van het leidingnet in de hoogbouw in het geval van een leidingbreuk, zodat de druk in de rest van het leidingnet in stand gehouden kan worden. 
 • Hydraulisch, pneumatische en elektrisch aangestuurde deluge-kleppen die fungeren als automatische waterregelaar in een deluge-installatie, waardoor de industriële werkprocessen beschermd blijven tegen een beginnende brand.  
 • Overstort,- en pump suction control kleppen voor het regelen van de flow rondom de sprinklerpompset of bluspomp, wanneer de druk in het reservoir wordt overschreden door een beginnende brand. 

Onshore brandveiligheidskleppen

In de onshore branche zijn er voor vast opgestelde blussystemen en sprinklerinstallaties verschillende brandveiligheidskleppen beschikbaar, zoals: 

 • Reduceerkleppen voor het verlagen van de waterdruk in het leidingnet, 
 •  Pump suction control kleppen voor het regelen van de flow van de pompset,
 • Terugslagkleppen voor het voorkomen van terugstromend water in het leidingnet,
 • Ontluchtingskleppen voor het insluiten van lucht in het leidingnet.

Deze brandveiligheidskleppen zijn toepasbaar in verschillende sprinkler- en blusinstallaties in o.a. hoogbouwprojecten, historische en publieke gebouwen en de bouw- en procesindustrie.

Naast het leveren van brandveiligheidskleppen is Cla-Val ook toeleverancier voor fabrikanten van sprinklerpompen door het toeleveren van regelkleppen. Alle producten zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en legeringen en worden handgemaakt door een gieterij gegoten en bewerkt, waardoor je verzekerd bent van een betrouwbare werking. Bij Boele Fire Protection kunnen we alle brandveiligheidskleppen leveren en desgewenst monteren.

Offshore brandveiligheidskleppen

In de offshore branche zijn er voor sprinklerinstallaties en andere blussystemen verschillende brandveiligheidskleppen beschikbaar, zoals: 

 • Pump suction control kleppen voor het regelen van de flow van de pompset,
 • Deluge kleppen voor het regelen van het water,
 • Reduceerkleppen voor het verlagen van de waterdruk in het leidingnet, 
 • Terugslagkleppen voor het voorkomen van terugstromend water in het leidingnet,
 • Ontluchtingskleppen voor het insluiten van lucht in het leidingnet.

De deluge-kleppen worden in sprinklerinstallaties, op landingsplaatsen voor helikopters, in opslagtanks en schuim- en waterblussystemen ingezet. Alle brandveiligheidskleppen zijn wereldwijd toepasbaar in o.a. olieplatforms en aan boord van FPSO-schepen. Deze producten zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en legeringen die handgemaakt door de gieterij worden gegoten. Doordat de strenge eisen van de zeewaterservices, ben je verzekerd van een lange levensduur en een betrouwbare werking, ongeacht de omgeving. 

Al deze brandveiligheidsproducten zijn verkrijgbaar in een brede range van materiaalsoorten en geschikt voor zowel zoet als zoutwater. 

Neem contact met ons op

Meer informatie ontvangen over onze brandveiligheidsproducten? Neem vrijblijvend contact met ons op via de e-mail info@bfp.nl of bel ons via het volgende nummer 0318-646705.

Bekijk het dienstenoverzicht

Pompsets

watervoorzieningen

noodstroom aggregraat

brandveiligheidskleppen Cla-VAl

Boele Fire Protection levert, onderhoud en vervangt sprinklerpompen, sprinklertanks en complete prefab watervoorzieningen voor brandveiligheidsinstallaties.

24/7 bereikbaar voor technische storingen

Boele Fire Protection B.V.

Radonstraat 8
6718 WS Ede

Neem contact met ons op

Ontwerp en realisatie door