Reinwatertank

Het waterverbruik van een sprinklerinstallatie is zodanig extreem dat in de meeste gevallen een drinkwaterleiding de benodigde hoeveelheid bluswater, gedurende 60 tot 90 minuten, niet kan leveren. Daarom wordt het bluswater gebufferd in een reinwatertank die Boele Fire Protection kan leveren en onderhouden.

Als vertegenwoordiger van Franklink Hodge leveren, onderhouden en renoveren we cilindrische en rechthoekige reinwatertanks voor sprinkler- en brandblusinstallaties. Deze reinwatertanks geprefabriceerd en door onze monteurs en gemonteerd op locatie.

Onderhoud en renovatie reinwatertank

In een reinwatertank ontstaan na verloop van tijd bacteriën (MIC) die corrosie kunnen veroorzaken. Daarom is het volgens wet- en regelgeving verplicht om periodoiek een tankinspectie te laten uitvoeren, zodat de kans op corrosie wordt gereduceerd. Boele Fire Protection kan hierbij ondersteunen. We voeren diverse onderhouds- en renovatiewerkzaamheden uit. Indien er ernstige problemen zijn, kunnen we de tank demonteren, de fundatie opknappen en vervangen voor een nieuwe tank. Dit kunnen we integraal voor u verzorgen in combinatie met het plaatsen van een tijdelijke watervoorziening. De stalen voorzieningen in de tanks zijn voorzien van een epoxy-coating, waardoor de grootschalige corossie problematiek verleden tijd is. Ook kunnen we aluminium daken toepassen, waardoor de tank kwalitatief hoogwaardiger wordt. 

Onze medewerkers kunnen verschillende soorten tankinspecties uitvoeren, zoals A-inspectie, B-inspectie, C1- en C2-inspectie met voorinspectie. Ook is het mogelijk om een complete renovatie uit te laten voeren of een gedeelte van de reinwatertank te kitten, reinigen of coaten. 

Plaatsing van een sprinklertank

Een reinwatertank voor een sprinklerinstallatie wordt door hydraulische vijzels vanaf de tankfundatie opgebouwd. In de onderstaande video wordt weergeven hoe de bouw op locatie verloopt. 

Boele kan renovatie en onderhoud van reinwatertanks voor u verzorgen.

Neem contact met ons op

Meer informatie ontvangen over onze prefab watervoorziening? Neem vrijblijvend contact met ons op via de e-mail info@bfp.nl of bel ons via het volgende nummer 0318-646705.

Bekijk het dienstenoverzicht

Pompsets

watervoorzieningen

noodstroom aggregraat

brandveiligheidskleppen Cla-VAl

Boele Fire Protection levert, onderhoud en vervangt sprinklerpompen, sprinklertanks en complete prefab watervoorzieningen voor brandveiligheidsinstallaties.

24/7 bereikbaar voor technische storingen

Boele Fire Protection B.V.

Radonstraat 8
6718 WS Ede

Neem contact met ons op

Ontwerp en realisatie door