Tijdelijke watervoorzieningen

Wanneer een sprinklerinstallatie onderhoudscontroles nodig heeft (A-, B- en C-controles), wordt er vaak een tijdelijke watervoorziening ingezet. Dit komt omdat tijdens één van de controles (C-controles) het waterreservoir geleegd moet worden en de installatie uit bedrijf moet worden gesteld, zodat onderhoudswerkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. 

Deze watervoorziening bestaat uit een open bak van 3,5 meter breed, 3 meter hoog en 12 meter lang en kan een watercapaciteit van 120m3 per bak aan.  Door een tijdelijke watervoorziening kunnen bedrijfsprocessen door blijven lopen, waardoor de bedrijfscontinuïteit wordt gewaarborgd.

Deze planmatige werkwijze zorgt ervoor dat de installatie weer redelijk snel in nominale staat is. Ook wanneer het waterreservoir niet gebruikt kan worden of als een installatie voor onvoorziene tijd buiten gebruik is, is deze tijdelijke watervoorziening inzetbaar. Alle tijdelijke watervoorzieningen zijn zowel eenmalig, periodiek als voor de langere termijn bij Boele Fire Protection te huren. 

 

Leidingwerk tijdelijke watervoorziening

Om gebruik te kunnen maken van een tijdelijke watervoorziening is het noodzaak dat het leidingwerk rondom de installatie in orde is, zodat een sprinklerpomp hierop aangesloten kan worden. Hierdoor is het essentieel om periodiek leidinginspectie uit te voeren, zodat de betrouwbaarheid van het systeem in acht wordt genomen. Door optimaal gebruik te maken van het leidingwerk, wordt zowel de montagetijd verkort als de transportbewegingen beperkt. 

Inbedrijfstelling tijdelijke watervoorziening

Aan de hand van een hydraulisch systeem van een vrachtwagen wordt de tijdelijke watervoorziening door onze medewerkers op de gewenste locatie afgeleverd. Door onze ervaring en efficiënte werkwijze bij het installeren van een tijdelijke watervoorziening (circa 120m3), kan een C-controle toch vlekkeloos worden uitgevoerd. 

Wanneer een sprinklerinstallatie onderhoudscontroles nodig heeft (A-, B- en C-controles), wordt er vaak een tijdelijke watervoorziening ingezet.

Neem contact met ons op

Meer informatie ontvangen over onze tijdelijke watervoorziening? Neem vrijblijvend contact met ons op via de e-mail info@bfp.nl of bel ons via het volgende nummer 0318-646705.

Bekijk het dienstenoverzicht

Pompsets

watervoorzieningen

noodstroom aggregraat

brandveiligheidskleppen Cla-VAl

Boele Fire Protection levert, onderhoud en vervangt sprinklerpompen, sprinklertanks en complete prefab watervoorzieningen voor brandveiligheidsinstallaties.

24/7 bereikbaar voor technische storingen

Boele Fire Protection B.V.

Radonstraat 8
6718 WS Ede

Neem contact met ons op

Ontwerp en realisatie door