Technical support: +31 318 646 705

Unica neemt Boele Fire Protection over

De acquisitie door Unica maakt voor Boele Fire Protection een volgende fase van groei mogelijk.

Unica heeft zijn netwerk van bedrijven versterkt met Boele Fire Protection, dat gespecialiseerd is in watervoorzieningen voor brandveiligheidsinstallaties.
De overname betekent voor Unica een verdieping van de gespecialiseerde activiteiten op het gebied van brandveiligheid, waarin Unica met het bedrijf Unica Fire Safety al sinds begin deze eeuw actief is.
De producten en diensten van Boele Fire Protection vormen een mooie aanvulling op het portfolio van Unica, dat daarmee nog beter in staat is om voor opdrachtgevers brandveiligheidsoplossingen van A tot Z te verzorgen.

De overname van Boele Fire Protection past in de strategie van Unica om de expertise en het portfolio van de gespecialiseerde activiteiten te verdiepen.
Vorige week maakte de technisch dienstverlener in dat kader nog de acquisitie van Dotwood bekend, waarmee de ICT-positionering werd versterkt.
In voorgaande jaren werden ook de activiteiten op het gebied van security, industrie en energie uitgebreid, door middel van de overnames van respectievelijk Nsecure (2017), Pro-Fa Automation (2017) en Hellemans Consultancy (2015).
Met Boele Fire Protection volgt nu een versterking van de specialisatie op het gebied van brandbeveiliging.

Boele Fire Protection

Boele Fire Protection is gespecialiseerd in watervoorzieningen en sprinklerpompsets. De onderneming richt zich volledig op de nieuwbouw, vervanging, onderhoud, verhuur en renovatie van sprinklerpompen, sprinklertanks en complete prefab watervoorzieningen en is daarmee een belangrijke leverancier voor installateurs van brandveiligheidsinstallaties zoals Unica. Boele Fire Protection is de enige onderneming in Nederland die met producten en diensten uit het eigen leveringsprogramma een complete watervoorziening ten behoeve van brandbeveiliging in eigen beheer kan bouwen. Het familiebedrijf telt ruim 25 werknemers en is landelijk actief vanuit het kantoor in Ede. Boele Fire Protection blijft vanuit dat kantoor zelfstandig en onder eigen naam opereren en alle werkzaamheden voor zijn klanten voortzetten.

Inspelen op steeds strengere regelgeving

Unica is al langere tijd actief op het gebied van brandveiligheid met het bedrijf Unica Fire Safety, dat is uitgegroeid tot een top-5 speler in de markt met circa 200 medewerkers. De expertise en producten en diensten van Boele Fire Protection zorgen voor een verbreding en verdieping van de kennis van brandveiligheid en een verdere uitbreiding van het dienstenpakket. Samen kunnen de bedrijven nog beter inspelen op de steeds strenger wordende regelgeving omtrent brandveiligheidsinstallaties. Veranderingen in de regelgeving zorgen bijvoorbeeld voor kansen om sprinklerinstallaties te verduurzamen en leggen een grotere focus op kwaliteitswaarborging. Boele Fire Protection brengt tevens extra kennis en expertise waarmee Unica zijn beheer- en onderhoudswerkzaamheden nog beter kan afstemmen op de klantbehoefte.

Scala aan nieuwe mogelijkheden

Peter Boele, directeur van Boele Fire Protection, licht toe: “De acquisitie door Unica maakt voor Boele Fire Protection een volgende fase van groei mogelijk. Het netwerk dat we hiermee bereiken biedt ons een scala aan nieuwe mogelijkheden om opdrachtgevers nog beter bij brandveiligheidsvraagstukken te kunnen ondersteunen. Voor ons is het essentieel dat wij na de overname onze onafhankelijke positie in de markt kunnen behouden. De samenwerking met Unica biedt ons de kracht van een grotere organisatie, maar ook de zelfstandigheid en flexibiliteit die voor onze klanten belangrijk is.” Boele Fire Protection blijft onder eigen naam en vanuit het eigen kantoor in Ede alle klanten bedienen, zoals ook bedrijven als Regel Partners, Hellemans Consultancy en Nsecure, die in de afgelopen jaren onderdeel werden van Unica, hun zelfstandigheid hebben behouden.

Verdieping van de specialisatie

John Quist, CEO van Unica, licht toe: “De acquisitie van Boele Fire Protection past in onze filosofie om onze klanten integrale dienstverlening te bieden. Met de expertise en producten en diensten van Boele Fire Protection kunnen we hen op het gebied van brandveiligheid meer toegevoegde waarde bieden. Het bedrijf staat voor kwaliteit en heeft een uitstekende reputatie in de markt, wat voor ons erg waardevol is.”

Tom Verschoor, directeur van Unica Fire Safety, ziet uit naar de samenwerking: “De overname van Boele Fire Protection geeft ons toegang tot kennis en onderscheidende producten die onze dienstverlening verder verbreden. De samenwerking stelt ons in staat om de complete installatieketen voor brandveiligheidsinstallaties voor met name sprinkler in eigen beheer te verzorgen en om onze klanten een centrale plek van expertise te kunnen bieden.”

(Bovenstaand persbericht is afkomstig van Unica.nl)

Meer nieuws

IMG 6610 bewerkt

The importance of SCIOS inspections is becoming increasingly well known!

For some time Boele Fire Protection has been performing SCIOS inspections for various organizations throughout the country. A SCIOS inspection within the fire safety market is a mandatory inspection that applies to combustion installations, such as diesel pumps for sprinkler systems. These must be inspected periodically due to the Environmental Management Act. Roy van Teeffelen, team leader service at Boele Fire Protection, sees that there is a lot of demand for these inspections.

Afbeelding1

Kiwa certifies innovation FIRE Vision for remote management and testing of sprinkler installations.

Boele Fire Protection, in collaboration with specialists from the Unica group network, has received certification from Kiwa Fire Safety & Security Certification (FSS) for FIRE Vision Sprinkler. This innovative solution allows for bi-weekly remote testing of sprinkler installations. The certificate confirms that FIRE Vision Sprinkler not only provides benefits but also meets the highest quality standards in the field of remote access and service. Additionally, the first contract has already been secured by Pyrock, a fire protection installer.

Different pump systems for the sprinkler installation

Boele Fire Protection specializes in the installation and maintenance of pump systems for sprinkler installations. These pump systems ensure that an adequate amount of water is pumped from the water reservoir to the sprinkler heads in case of a fire. This allows fire suppression to begin before the fire department arrives, potentially preventing significant damage. Various types of pump sets can be used for this system.

Boele Fire Protection supplies, maintains and replaces sprinkler pumps, sprinkler tanks and complete prefabricated water supplies for fire protection systems.

 24/7 technical support

Boele Fire Protection B.V.

Radonstraat 8
6718 WS Ede (NL)

Contact us!

Een item hoofd tekst. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis cin elit. Nunc purus libero, interdum sed blandit acp retium facilisis turpis.

Ontwerp en realisatie door