BFP bestaat 12.5 jaar!

Boele Fire Protection bestaat 12.5 jaar! Dit hebben we met bijna al het personeel gevierd in Keulen!

 

Unica neemt Boele Fire Protection over

Unica heeft zijn netwerk van bedrijven versterkt met Boele Fire Protection, dat gespecialiseerd is in watervoorzieningen voor brandveiligheidsinstallaties.
De overname betekent voor Unica een verdieping van de gespecialiseerde activiteiten op het gebied van brandveiligheid, waarin Unica met het bedrijf Unica Fire Safety al sinds begin deze eeuw actief is.
De producten en diensten van Boele Fire Protection vormen een mooie aanvulling op het portfolio van Unica, dat daarmee nog beter in staat is om voor opdrachtgevers brandveiligheidsoplossingen van A tot Z te verzorgen.

Lees meer

Vervangen splitcase pompen Tate & Lyle

Afgelopen maand zijn bij Tate & Lyle in Koog aan de Zaan 2 splitcase pompen vervangen.
Het ging hierbij om terugplaatsing van identiek dezelfde pompen. Binnen 8 uur waren beide pompen vervangen en draaiende.

 

Kerstdiner 2018

Op vrijdag 14 december was al het personeel van Boele Fire Protection en partners op de kerstborrel bij Het Oude Politiebureau in Ede. We hebben het jaar smakelijk en feestelijk met elkaar afgesloten!

BFP plaatst prefab pompkamer in Amsterdam

Boele Fire Protection heeft vorige week bij een distributiecentrum in Amsterdam een bijzonder project afgerond op locatie.
In de werkplaats in Ede is een frame gemaakt met dieselpompset inclusief al het leidingwerk.
Op locatie is het frame in een bouwkundige ruimte gezet en aangesloten op 2 grondleidingen en op een door Frankling Hodge gebouwde reinwatertank.

 

Plaatsing prefab pompruimte (drone footage)

De eerste geprefabriceerde pompruimte van dit jaar is verenigd met de sprinklertank tot een volwaardige BFP watervoorziening. Op elkaar aansluiten en vullen maar!


Timelapse plaatsen sprinklertank

Vaak krijgen we van onze klanten de vraag hoe een sprinklertank wordt opgebouwd. Dat gebeurd met hydraulische vijzels vanaf de tankfundatie. Deze timelapse van de bouw van een sprinklertank op een van onze projectlocaties laat in versnelde weergave zien hoe dit precies in zijn werk gaat.

 

BFP levert elektrisch gedreven pompset af

BFPheeft deze week een elektrisch gedreven pompset afgeleverd aan winkelcentrum Kanaleneiland Utrecht voor onze opdrachtgever Safety Sprinkler BV.
Dit betreft een 90m³/hr @ 3,5 bar end-suction met een elektromotor van 15kW met een losse jockeypomp en losse schakelkast.Van ontwerp naar product!

Eerste pompruimte van het jaar!

Werk in uitvoering bij Boele Fire Protection BV in Ede: de eerste geprefabriceerde <FM> sprinklerpompruimte van dit jaar. De afmetingen zijn 6,0m breed x 12,0 m lang, Er zijn twee stuks Patterson Pump sprinklerpompen geïnstalleerd, elk met een capaciteit van 4000USgpm @ 9,6 bar, met een maximum opbrengst van 22.667 liters per minuut per pomp. Elk aangedreven door een V8-dieselmotor, 370kW @ 1760rpm. 14" zuig, 12" pers, 10" test, 8" pomp-overstort met 14" afvoerleiding. Geplande installatie op locatie is 2 februari.

Boele Fire Protection maakt gebruik van cookies.
Bekijk hier onze privacyverklaring Oké