Beheer op afstand voor duurzamere brandbeveiliging

Boele Fire Protection introduceert als eerste in Nederland beheer op afstand van sprinklerinstallaties. Vanuit de onderhoudsvoorschriften is het verplicht om sprinklerinstallaties (twee)wekelijks te testen. Voorheen werd dit altijd op locatie uitgevoerd. Met beheer op afstand is (twee)wekelijks testen van de installatie op afstand mogelijk. Dit heeft als grootste voordelen dat reisbeperkingen worden beperkt en bedrijfsoverlast wordt geminimaliseerd. 

Volledig op afstand testen van de installatie

Vanuit de onderhoudsvoorschriften (TB80) voor sprinklerinstallaties dient elke installatie (twee)wekelijks getest te worden. Voorheen werden deze testen fysiek op locatie uitgevoerd. Met beheer op afstand biedt Boele Fire Protection een duurzaam en gelijkwaardig alternatief voor het geheel op afstand starten en stoppen van de sprinklerpomp en het uitvoeren van een volledige capaciteitstest. Door dit beheer en onderhoud op afstand uit te voeren, kan de flowtest 100% worden uitgevoerd, zonder dat er sprake is van een gesloten pers. Dit concept is vanuit duurzaamheidsoogpunt ontstaan, waarbij bedrijfsoverlast door beheertaken op afstand wordt geminimaliseerd en CO2-uitstoot wordt beperkt: ‘''Doordat we nu op afstand de tweewekelijkse testen kunnen uitvoeren, hoeven servicetechnici niet meer naar de locaties van onze klanten te rijden en kunnen we dit vanaf een centrale controlroom uitvoeren. Het is een volledig gelijkwaardig alternatief omdat we dezelfde dingen kunnen testen die je normaal fysiek op locatie test.”, aldus Jelle van der Giessen, projectleider Boele Fire Protection.Uniek aan beheer op afstand is dat de hele aansturing van de installatie wordt beheert, en niet alleen een aantal componenten. Om (installatie)beheer op afstand aan een bestaande installatie toe te voegen is het echter wel noodzakelijk om aanpassingen te maken aan de testleiding van de pompset. Denk hierbij aan het plaatsen van een PLC (programmeerbare logische besturing), camera en druksensoren, regelbare afsluiters en de (zelf)ontwikkelde innovatie de Bellcheck. Naast deze aanpassingen is Boele Fire Protection klaar voor andere toekomstige, innovaties en is uitbreiding van systeeminformatie tevens mogelijk. 

Beheer op afstand in de praktijk

Beheer op afstand wordt mogelijk gemaakt door het toepassen van intelligente technische componenten die op afstand worden aangestuurd en/of uitgelezen. Vanuit veiligheidsoogpunt worden al deze componenten fail-safe uitgevoerd en wordt er geen inbreuk gemaakt op de werking van het bestaande systeem. De sensoren en aansturing wordt gereguleerd met een lokale PLC die in verbinding staat met een centrale controlroom. Deze componenten worden via een eigen beveiligde 4G-verbinding en via de IEC-62443 norm met deze centrale room verbonden. Vanuit deze centrale controlroom kan een servicetechnicus de benodigde testen en controles uitvoeren, zonder dat IT-impact benodigd is. Dit houdt in dat 50% van de testen op afstand, en 50% van de testen op locatie wordt uitgevoerd. Met deze verbinding is er 24/7 realtime inzicht in de installatie, waardoor ‘mogelijke’ storingen sneller worden verholpen en beheer efficiënter wordt uitgevoerd. 

Het is een volledig en gelijkwaardig alternatief omdat we dezelfde dingen kunnen testen die je normaal fysiek op locatie test.

Voordelen beheer op afstand

Beheer op afstand is een duurzame oplossing wat zorgt voor reductie in brandstofgebruik en CO2-uitstoot en een halvering van de noodzakelijke servicebezoeken. Bekijk welke voordelen nog meer van toepassing zijn!

Privacy-bewaking

Gegevens/waardes van de installatie worden via een beveiligde 4G-verbinding en via IEC-62443 norm versleuteld verstuurd

24/7 realtime inzicht

Preventief 'mogelijke' storingen voorkomen, zodat er tijdig geacteerd kan worden op de nominale staat van de installatie

Remote werkzaamheden

Storingen worden eerder verholpen doordat testen door de servicetechnicus op afstand worden uitgevoerd

Neem contact met ons op

Benieuwd naar de toepassingsmogelijkheden van beheer op afstand? Graag helpt Projectleider Jelle van der Giessen u verder voor een passend advies. Neem vrijblijvend contact op via de e-mail vandergiessen@bfp.nl of bel via het nummer: 06-82302742

Bekijk het dienstenoverzicht

Pompsets

watervoorzieningen

noodstroom aggregraat

brandveiligheidskleppen Cla-VAl

Boele Fire Protection levert, onderhoud en vervangt sprinklerpompen, sprinklertanks en complete prefab watervoorzieningen voor brandveiligheidsinstallaties.

24/7 bereikbaar voor technische storingen

Boele Fire Protection B.V.

Radonstraat 8
6718 WS Ede

Neem contact met ons op

Ontwerp en realisatie door