Technische storingen: 0318 - 64 67 05

Oplossing voor optimaal gebruik van biodiesel in sprinklerpompsets

07-04-2022

De Polisher zorgt voor een optimale werking en het minimaliseren van vervuiling in de sprinklerpompset. De primaire functie is het wegfilteren van verontreinigingen en ‘snot-achtige sludge’  dat groter is dan 10 um. 

Biodiesel is biobrandstof wat gemaakt wordt uit plantaardige olie en/of dierlijk vet. Dit type brandstof wordt als mengvorm met uit aardolie verkregen diesel toegepast. Echter neemt door de vermenging de kans op vervuiling in een sprinklerpompset met circa 0,1% toe. Als gevolg ontstaat er bacteriegroei, waarbij de brandstoffilters door ‘snot-achtige sludge’ dichtslibben. Ook wanneer er grote hoeveelheden brandstof buiten de pompkamer worden opgeslagen, kan dit nadelige effecten op de kwaliteit hebben. 

Schoonhouden en filteren van benzine met behulp van de polisher
Indien de onderhoudsvoorschriften voor het gebruik van biodiesel in een sprinklerpompset in acht worden genomen, ontstaan er geen directe bedreigingen. Daarnaast heeft Boele Fire Protection de polisher ontwikkeld. Dit product zorgt voor een optimale werking en het minimaliseren van vervuiling in de sprinklerpompset. De primaire functie is het wegfilteren van verontreinigingen en ‘snot-achtige sludge’  dat groter is dan 10 um. Dit heeft als doel dat de brandstof in de dag-, of voorraadtank wordt schoongehouden en gereinigd.

De polisher wordt naast of boven de (dag)tank geplaatst en zuigt door een zuigbuis, welke is geplaatst in de vrije sokaansluiting op de tank. Door het separeren van het water (met efficiency van 95% volgens ISO CD 16332), de brandstof en de vervuiling ontstaat er een optimale scheiding. Na de separatie wordt de brandstof opnieuw in de tank gepompt, zodat dit kan circuleren. Door de plaatsing boven het brandstofniveau is er geen antihevelklep noodzakelijk. Daarnaast is de polisher geautomatiseerd, maar moeten periodieke testen wel handmatig worden afgetapt.

Overige aanbevelingen over het gebruik van biodiesel in sprinklerpompsets
Naast onderhoudsvoorschriften en de inzet van de polisher zijn er nog een aantal aanbevelingen over het gebruik van biodiesel in een sprinklerpompset. Het kiezen van de juiste tank, de plaatsing van de voorraadtank, het verbruik van de dagtank, het vermogen van de dieselmotor en de geschiktheid van alternatieve brandstoffen zijn allemaal factoren die een bijdrage kunnen leveren om vervuiling van een sprinklerpompset tegen te gaan.

Meer nieuws

IMG 6610 bewerkt

Het belang van de SCIOS-inspecties wordt steeds bekender!

Al enige tijd voert Boele Fire Protection SCIOS-inspecties uit voor diverse organisaties door het hele land. Een SCIOS-inspectie binnen de brandveiligheidsmarkt is een verplichte inspectie die geldt voor stookinstallaties, zoals dieselpompen voor de sprinklerinstallatie. Deze moeten vanwege de Wet milieubeheer periodiek gekeurd worden. Roy van Teeffelen, teamleider service bij Boele Fire Protection, ziet dat er veel vraag is naar deze keuringen.

Afbeelding1

Kiwa certificeert innovatie FIRE Vision voor beheer en testen van sprinklerinstallaties op afstand.

Boele Fire Protection heeft in samenwerking met specialismen uit het netwerk van Unica-bedrijven het certificaat van certificeringsinstelling Kiwa Fire Safety & Security Certification (FSS) ontvangen voor FIRE Vision sprinkler. Deze innovatieve oplossing biedt de mogelijkheid om tweewekelijkse sprinklerinstallatietests op afstand uit te voeren. Het certificaat bevestigt dat FIRE Vision Sprinkler niet alleen voordelen biedt, maar ook voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen op het gebied van Remote acces and service. Tevens is inmiddels de eerste opdracht aan Pyrock, als installateur op het gebied van brandbeveiliging, verkocht.

Verschillende pompsystemen voor de sprinklerinstallatie.

Boele Fire Protection is specialist in het installeren en onderhouden van pompsystemen voor sprinklerinstallaties. Deze pompsystemen zorgen ervoor dat er voldoende water vanuit het waterreservoir naar de sprinklerkoppen wordt gepompt in het geval van een brand. Zo zorgen we ervoor dat het bestrijden van de brand al begint voordat de brandweer gearriveerd is. Hierdoor kan er veel schade worden voorkomen. Voor dit systeem kan er gebruikt gemaakt worden van verschillende typen pompsets.

Boele Fire Protection levert, onderhoud en vervangt sprinklerpompen, sprinklertanks en complete prefab watervoorzieningen voor brandveiligheidsinstallaties.

24/7 bereikbaar voor technische storingen

Boele Fire Protection B.V.

Radonstraat 8
6718 WS Ede

Neem contact met ons op

Ontwerp en realisatie door