Technische storingen: 0318 - 64 67 05

Beheer en Onderhoud

Om uw sprinklerpompset in optimale staat te behouden is het van belang dat de installatie regelmatig onderhouden wordt. Daarnaast zijn er wettelijke verplichtingen rondom keuren van de pompinstallatie en de watervoorziening. Boele Fire Protection helpt klanten met het beheer, onderhoud en de verschillende verplichte inspecties.

Periodiek onderhoud

Na ingebruikname van uw pompsets kunnen wij u ontzorgen in het onderhoud, reparaties, inspecties en storingen. Elk jaar of tweejaarlijks kunnen wij het periodieke onderhoud volgens het geldende voorschrift uitvoeren. Tijdens het onderhoud aan de pompset, zullen diverse aspecten gecontroleerd worden op de juiste werking. Waar nodig zal in overleg met u een passende oplossing gemaakt worden, waarna uw pompset weer in topconditie is. Na afloop van het onderhoud ontvang u een onderhoudscertificaat afgegeven door Boele Fire Protection als toeleverancier voor VBB-systeem pompsets met een certificaatnummer geregistreerd bij het CIBV.

Voor storingen aan de pompsets zijn wij 24/7 bereikbaar en kunnen onze service-engineers voor u aan de slag zodat de brandveiligheid niet in gevaar komt. Ook voor modificatie, renovatie en revisie aan uw pompset bent u bij Boele Fire Protection aan het juiste adres. In overleg met u zal er altijd een passende oplossing aangeboden worden.

Meerjarig onderhoud

Om er zeker van te zijn dat de brandveiligheid van uw eigendommen altijd gewaarborgd is, is het belangrijk dat de watervoorziening van uw sprinklerinstallatie altijd in optimale staat is. Om dit te kunnen aantonen bent u wettelijk verplicht om eens in de zoveel jaar uw pompinstallatie en watervoorziening te laten inspecteren. Hiervoor zijn verschillende certificaten en inspecties in het leven geroepen. Boele Fire Protection helpt installatie-eigenaren bij het uitvoeren van deze inspecties, het doen van eventueel benodigde herstelwerkzaamheden en het behalen van het certificaat. Wij kunnen u helpen met de volgende inspecties:

Gedegen beheer en onderhoud is van groot belang voor het waarborgen van de brandveiligheid.

IMG 4965

Inspecties voor het waterreservoir

De B-inspectie

Eens in de 5 jaar moet u de watertank en toebehoren grondig controleren op roestvorming, schade of andere factoren die van invloed kunnen zijn op de veiligheid en duurzaamheid van de tank. Het betreft hierbij een visuele inspectie aan binnen- en buitenkant van de tank. De inspectie aan de binnenkant van de tank zal worden uitgevoerd middels een duikinspectie.

De C-inspectie

De meest uitgebreide inspectie kennen we als de C-inspectie. Ook deze is wettelijk verplicht en moet eens in de 10 jaar worden uitgevoerd. Tijdens deze inspectie zal de tank volledig geleegd worden en zullen er indien nodig herstelwerkzaamheden uitgevoerd worden. Om de brandveiligheid van uw gebouw te kunnen blijven garanderen zal er een tijdelijke watervoorziening aangesloten worden op uw sprinklerinstallatie.

Inspecties voor de dieselpompset

Als u een dieselpompset aangesloten heeft op de watervoorziening van uw sprinklerinstallatie moet u deze laten certificeren om aan te tonen dat de installatie voldoet aan de wettelijke verplichting volgens de regelgeving Wet Milieubeheer. Dit kan middels het SCIOS certificaat. Boele Fire Protection is specialist op het gebied van SCIOS inspecties ontzorgt klanten in dit proces.

IMG 4963
IMG 4938

Neem contact met ons op

Meer informatie ontvangen over het beheer en onderhoud van uw brandveiligheidsinstallaties? Neem vrijblijvend contact met ons op via de e-mail info@bfp.nl of bel ons via het volgende nummer 0318-646705.

Bekijk het dienstenoverzicht

Pompinstallaties

watervoorzieningen

noodstroom aggregraten

brandbeveiligingskleppen

beheer en onderhoud

Afbeelding1

Innovaties

Boele Fire Protection levert, onderhoud en vervangt sprinklerpompen, sprinklertanks en complete prefab watervoorzieningen voor brandveiligheidsinstallaties.

24/7 bereikbaar voor technische storingen

Boele Fire Protection B.V.

Radonstraat 8
6718 WS Ede

Neem contact met ons op

Ontwerp en realisatie door