Technische storingen: 0318 - 64 67 05

De B-inspectie

Als eigenaar van een watertank is het belangrijk om ervoor te zorgen dat deze in goede staat verkeert en veilig is om te gebruiken. Een B-inspectie helpt u om eventuele problemen met uw watertank tijdig op te sporen en op te lossen.

Wat houdt de B-inspectie in?

Een B-inspectie is een visuele inspectie van de watertank die eens in de 5 jaar plaatsvind. Hierbij wordt de staat van de tank en de toebehoren worden beoordeeld. Tijdens de inspectie wordt gekeken naar de algemene staat van de tank, eventuele roestvorming, de staat van de coating, de aanwezigheid van scheuren of deuken, en andere factoren die van invloed kunnen zijn op de veiligheid en duurzaamheid van de tank. Een gedetailleerde lijst van de keuringspunten vind u terug in Technisch Bulletin 67b.

De B-inspectie volgt op de jaarlijkse A-inspectie (een visuele keuring van de buitenkant van de watertank). Hierbij worden de rapportages van de a-inspectie en de eventuele correctieve maatregelen beoordeelt. Tijdens deze b-inspectie zal  er ook een visuele controle van de binnenzijde van de watertank plaatsvinden. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een duikinspectie.

Daarnaast worden de toebehoren van de watertank gecontroleerd, zoals de leidingen, kranen en pompen. Hierbij wordt gelet op lekkages, de algemene staat van de onderdelen en of deze goed functioneren. Een inspecteur zal ook controleren of de watertank op de juiste manier is geïnstalleerd en of de locatie van de tank veilig is.

Na afloop van de inspectie ontvangt u een rapport waarin de bevindingen van de inspecteur zijn opgenomen. Indien er tijdens de inspectie problemen zijn geconstateerd, zal de inspecteur u adviseren over eventuele reparaties of vervanging van onderdelen. Zo kunt u ervoor zorgen dat uw watertank veilig en betrouwbaar blijft.

Boele Fire Protection is gespecialiseerd in het uitvoeren van B-inspecties voor watertanks. Onze specialisten hebben ruime ervaring en kennis van de wet- en regelgeving op dit gebied en staan garant voor een professionele en grondige inspectie van uw waterreservoir. Eventuele benodigde reparaties kunnen door ons worden uitgevoerd waardoor de tank weer aan de veiligheidseisen voldoet. 

De B-inspectie is een visuele inspectie aan de binnenkant van de watertank waarbij er gebruik wordt gemaakt van een duiker.

Neem contact met ons op

Meer informatie ontvangen over onze brandveiligheidsproducten? Neem vrijblijvend contact met ons op via de e-mail info@bfp.nl of bel ons via het volgende nummer 0318-646705.

Bekijk het dienstenoverzicht

Pompinstallaties

watervoorzieningen

noodstroom aggregraten

brandbeveiligingskleppen

beheer en onderhoud

Afbeelding1

Innovaties

Boele Fire Protection levert, onderhoud en vervangt sprinklerpompen, sprinklertanks en complete prefab watervoorzieningen voor brandveiligheidsinstallaties.

24/7 bereikbaar voor technische storingen

Boele Fire Protection B.V.

Radonstraat 8
6718 WS Ede

Neem contact met ons op

Ontwerp en realisatie door