Technische storingen: 0318 - 64 67 05

Noodstroom aggregaat (NSA)

Boele Fire Protection levert noodstroom aggregaten (NSA) om locaties met elektrisch aangedreven sprinklerpompsets te kunnen voeden. De noodstroom aggregaat zorgt ervoor dat de continuïteit van de elektriciteit gewaarborgd wordt, ook wanneer er meerdere elektrisch aangedreven sprinklerpompsets op één energiebron zijn aangesloten en de gebruikelijke stroomvoorziening het laat afweten. 

Toepassingsmogelijkheden noodstroom aggregaat

Wanneer twee sprinklerpompen bij stroomuitval niet meer functioneren, is het systeem niet meer redundant. Om dit te voorkomen kan Boele Fire Protection in twee mogelijkheden voorzien, namelijk: de ene pomp voorzien van een diesel aangedreven motor of de inzet van een noodstroom aggregaat als back-up stroomvoorziening. 

De voordelen van een combinatie van een diesel aangedreven sprinklerpompset en een elektrisch aangedreven pompset is dat de sprinklerbeveiliging beter gewaarborgd wordt en het systeem minder kwetsbaar is voor het falen van de sprinklerpomp. In het geval van een noodstroom aggregaat moet er aan wet- en regelgeving worden voldaan. Het aandrijfgedeelte van de generator moet aan dezelfde eisen voldoen als een diesel gedreven sprinklerpompset (conform EN12845). Andere wet- en regelgeving over deze toepassing is terug te vinden in het technisch bulletin (77B) van het CCV.

In sommige situaties wordt een watervoorziening voorzien van 3 bronpompen of elektropompsets met gezamenlijk 50% van de benodigde capaciteit. In deze gevallen kunnen we een integrale oplossing verzorgen met de daarvoor gestelde richtlijnen. Met deze oplossing worden de eerste en tweede pomp aangesloten op één energiebron en de tweede en de derde pomp op de noodstroom aggregaat. Door de inzet van een overname kast kan de stroomvoorziening schakelen tussen netspanning en noodspanning en ben je altijd verzekerd van de juiste hoeveelheid elektriciteit.  

De noodstroom aggregaat zorgt ervoor dat de continuïteit van de elektriciteit gewaarborgd wordt.

Neem contact met ons op

Meer informatie ontvangen over de noodstroom aggregaat (NSA)? Neem vrijblijvend contact met ons op via de e-mail info@bfp.nl of bel ons via het volgende nummer 0318-646705.

Bekijk het dienstenoverzicht

Pompinstallaties

watervoorzieningen

noodstroom aggregraten

brandbeveiligingskleppen

beheer en onderhoud

Afbeelding1

Innovaties

Boele Fire Protection levert, onderhoud en vervangt sprinklerpompen, sprinklertanks en complete prefab watervoorzieningen voor brandveiligheidsinstallaties.

24/7 bereikbaar voor technische storingen

Boele Fire Protection B.V.

Radonstraat 8
6718 WS Ede

Neem contact met ons op

Ontwerp en realisatie door