Technische storingen: 0318 - 64 67 05

Toeren drukregeling

Om de levensduur van uw installatie te optimaliseren, is het belangrijk dat de druk op het leidingwerk niet te hoog wordt. Om dit te vermijden kan Boele Fire Protection haar klanten voorzien van een toeren drukregelsysteem. Door het aantal toeren van de dieselmotor aan te passen zal de druk op het leidingwerk worden begrenst. Hierdoor zal de maximaal toegestane druk niet overschreden worden.

De werking van een toeren drukregelsysteem

De jockeypomp handhaaft de druk in het systeem op een waarde onder de toegestane maximale druk. Zodra de hoofdpomp wordt geactiveerd, zal deze hoofdpomp bepalend worden voor de druk in het systeem. Sommige hoofdpompen hebben bij een lage flow een druk die hoger is dan de toegestane systeemdruk. Dit kan worden geëlimineerd met behulp en een toeren drukregelsysteem: als de pomp langzamer draait, geeft hij minder druk.

Het systeem past het toerental van de pompinstallatie dus aan, afhankelijk van de vraag naar water. Als de vraag naar water toeneemt, zal de toeren drukregelaar de snelheid van de pomp verhogen om de druk op het juiste niveau te houden.

Wilt u meer weten over het toevoegen van een toeren drukregelaar aan uw sprinklerpompset? Neem dan vrijblijvend contact op met onze specialisten. Zij voorzien u graag van advies!

Met een toeren drukregelsysteem voorkomt u dat het maximaal toegestane druk op uw leidingwerk wordt overschreden.

Neem contact met ons op

Meer informatie ontvangen over onze brandveiligheidsproducten? Neem vrijblijvend contact met ons op via de e-mail info@bfp.nl of bel ons via het volgende nummer 0318-646705.

Bekijk het dienstenoverzicht

Pompinstallaties

watervoorzieningen

noodstroom aggregraten

brandbeveiligingskleppen

beheer en onderhoud

Afbeelding1

Innovaties

Boele Fire Protection levert, onderhoud en vervangt sprinklerpompen, sprinklertanks en complete prefab watervoorzieningen voor brandveiligheidsinstallaties.

24/7 bereikbaar voor technische storingen

Boele Fire Protection B.V.

Radonstraat 8
6718 WS Ede

Neem contact met ons op

Ontwerp en realisatie door