Technische storingen: 0318 - 64 67 05

Watervoorzieningen

Om een brand te blussen en onder controle te houden, moet een sprinklerinstallatie voorzien zijn van een watervoorziening. Bij Boele Fire Protection leveren en installeren we complete watervoorzieningen voor sprinklerinstallaties. Afhankelijk van uw unieke situatie heeft u de keuze uit verschillende typen watervoorzieningen. 

Hoe werkt een watervoorziening

Primair bestaan onze watervoorzieningen uit een krachtige diesel- of elektrisch aangedreven sprinklerpomp en een watervoorraad, zoals een watertank of waterkelder. De sprinklerpomp zorgt voor de aanvoer van het water voor het sprinklersysteem vanuit de wateropslag. Op deze manier wordt de toevoer van het water automatisch geregeld. In sommige gevallen bestaat de watervoorziening uit meerdere aansluitingen, waardoor een andere watervoorziening, zoals een tankspuitautomaat (TAS) van de brandweer aangesloten kan worden.

 Tijdens de installatiewerkzaamheden van zowel een prefab pompruimte als een watertank, worden alle componenten aan elkaar verbonden, waardoor er een turn-key brandveiligheidsoplossing wordt gecreëerd. Bij Boele Fire Protection zijn alle componenten verkrijgbaar in verschillende soorten en maten en geschikt voor diverse doeleinden, zoals bijvoorbeeld geluid- en warmte isolerende sandwichpanelen voor de wanden van de pompruimte. Desgewenst is het mogelijk om met een aangepast ontwerp de ruimten van een bouwkundige uitstraling te voorzien. 

IMG 3471

Een oplossing op maat

De keuze voor een watervoorziening hangt af van verschillende factoren, zoals de benodigde watercapaciteit, het type waterreservoir, de hoeveelheid pompen, het type pomp en de installatiecomponenten voor de sprinklerinstallatie. Onze specialisten nemen uw unieke situatie onder de loep en bespreken met u de mogelijkheden. Boele Fire Protection biedt een breed scala aan mogelijkheden voor de complete watervoorziening, van wateropslag tot pompsystemen.

Bij Boele Fire Protection leveren en installeren we complete watervoorzieningen voor sprinklerinstallaties

ZB2

Tijdelijke watervoorzieningen

Indien de watertoevoer van uw buitensprinklersysteem om redenen van onderhoud of tijdelijke werkzaamheden wordt afgesloten biedt een tijdelijke watervoorziening de ideale oplossing voor het waarborgen van uw brandveiligheid.

Ondergrondse watervoorzieningen

Het ontwikkelen van compactere ondergrondse watervoorzieningen, zoals waterkelders, biedt een uitkomst voor locaties met weinig bovergrondse ruimte. 

Bovengrondse watervoorzieningen

In nieuwbouwprojecten met voldoende ruimte wordt gebruikgemaakt van bovengrondse watervoorzieningen, die aan diverse materiaalvereisten kunnen voldoen volgens de klantwens.

Onderhoud aan de watervoorziening

Sinds 2019 is het voor sprinklerinstallaties verplicht om onderhoud aan pompsets en wateropslag uit te voeren (TB80), zodat de watervoorziening vrij is van verontreiniging en ten alle tijden betrouwbaar is. Ook voor wateropslagtanks gelden onderhoudsvoorschriften (TB67B). Lees hier meer over het beheer en onderhoud van uw watervoorziening

Neem contact met ons op

Meer informatie ontvangen over de mogelijkheden van deze watervoorzieningen?  Neem vrijblijvend contact met ons op via de e-mail info@bfp.nl of bel ons via het volgende nummer 0318-646705.

Bekijk het dienstenoverzicht

Pompinstallaties

watervoorzieningen

noodstroom aggregraten

brandbeveiligingskleppen

beheer en onderhoud

Afbeelding1

Innovaties

Boele Fire Protection levert, onderhoud en vervangt sprinklerpompen, sprinklertanks en complete prefab watervoorzieningen voor brandveiligheidsinstallaties.

24/7 bereikbaar voor technische storingen

Boele Fire Protection B.V.

Radonstraat 8
6718 WS Ede

Neem contact met ons op

Ontwerp en realisatie door