Technische storingen: 0318 - 64 67 05

Reinwatertank

Het waterverbruik van een sprinklerinstallatie is zodanig extreem dat in de meeste gevallen een drinkwaterleiding de benodigde hoeveelheid bluswater, gedurende 60 tot 90 minuten, niet kan leveren. Daarom kan het bluswater worden opgeslagen in een stalen reinwatertank die Boele Fire Protection kan leveren en onderhouden.

Een reinwatertank op maat voor uw situatie

Als vertegenwoordiger van Franklink Hodge leveren, onderhouden en renoveren we cilindrische en rechthoekige reinwatertanks voor sprinkler- en brandblusinstallaties. Deze stalen reinwatertanks kunnen op maat geleverd worden, aangepast naar uw wensen en behoeftes. De reinwatertanks worden geprefabriceerd en door onze monteurs gemonteerd op locatie.

Plaatsing van een sprinklertank

Een reinwatertank voor een sprinklerinstallatie wordt door hydraulische vijzels vanaf de tankfundatie opgebouwd. In de onderstaande video wordt weergeven hoe de bouw op locatie verloopt. 

Boele Fire Protection kan plaatsing, renovatie en onderhoud van reinwatertanks voor u verzorgen.

Onderhoud en renovatie reinwatertank

Het is volgens wet- en regelgeving verplicht om periodiek een tankinspectie te laten uitvoeren, Boele Fire Protection kan hierbij ondersteunen. We voeren diverse onderhouds- en renovatiewerkzaamheden uit. Indien er ernstige problemen zijn, kunnen we de tank demonteren, de fundatie opknappen en vervangen voor een nieuwe tank. Dit kunnen we integraal voor u verzorgen in combinatie met het plaatsen van een tijdelijke watervoorziening. De stalen voorzieningen in de tanks zijn voorzien van een epoxy-coating, waardoor de grootschalige corrosie problematiek verleden tijd is. Ook kunnen we aluminium daken toepassen, waardoor de tank kwalitatief hoogwaardiger wordt.

Wij kunnen verschillende soorten tankinspecties uitvoeren, zoals A-inspectie, B-inspectie, C1- en C2-inspectie met voorinspectie. Ook is het mogelijk om een complete renovatie uit te laten voeren of een gedeelte van de reinwatertank te kitten, reinigen of coaten.

Boele Fire Protection ondersteund klanten bij de wettelijk verplichte periodieke inspecties.

Neem contact met ons op

Ontvangt u graag meer informatie over de plaatsing van een reinwatertank? Neem dan gerust contact op met één van onze specialisten via info@bfp.nl of via 0318-646705.

Bekijk het dienstenoverzicht

Pompinstallaties

watervoorzieningen

noodstroom aggregraten

brandbeveiligingskleppen

beheer en onderhoud

Afbeelding1

Innovaties

Boele Fire Protection levert, onderhoud en vervangt sprinklerpompen, sprinklertanks en complete prefab watervoorzieningen voor brandveiligheidsinstallaties.

24/7 bereikbaar voor technische storingen

Boele Fire Protection B.V.

Radonstraat 8
6718 WS Ede

Neem contact met ons op

Ontwerp en realisatie door