Technische storingen: 0318 - 64 67 05

14
Ondergrondse watervoorziening

Het ontwerp van een ondergrondse watervoorziening, zoals een watertank wordt steeds compacter. Dit komt omdat bedrijven steeds minder plek hebben voor een bovengrondse watervoorziening. Bij Boele Fire Protection leveren we verschillende soorten ondergrondse watervoorzieningen van het merk Tubao voor nieuwbouwprojecten.

Toepassingsmogelijkheden ondergrondse watervoorziening 

Er zijn verschillende soorten ondergrondse watervoorzieningen, zoals een bouwkundige waterkelder of een ondergrondse sprinkler watervoorziening. Een bouwkundige kelder slaat de benodigde watercapaciteit op voor een sprinklerinstallatie. Deze watervoorzieningen zijn leverbaar in verschillende formaten en geschikt voor verschillende doeleinden. Alle watervoorzieningen worden in delen opgeleverd en op locatie aan elkaar gelast. 

Ondergrondse cilindrische tank

Een van de ondergrondse watervoorzieningen die vaak door Boele Fire Protection wordt geleverd is een ondergrondse cilindrische tank van HDPE kunststof. De buizen van deze watervoorziening zijn verkrijgbaar tot een doorsnede van 3,2 meter en qua lengte op te bouwen in delen van circa 20 meter. Op deze manier kan er een onbeperkte hoeveelheid bluswater ondergronds worden opgeslagen. Een voorbeeld hiervan kan zijn: 600m3 water in een samengestelde buis van circa 80 meter (of 2 x 40 meter). Ook kan ervoor gekozen worden om meerdere buizen naast elkaar te leggen en met elkaar te verbinden. Door de uitermate sterke ronde vorm en de gronddekking van minimaal ca. 1 meter is zwaar verkeer boven de tanks probleemloos mogelijk, waardoor het terrein boven de tanks prima bruikbaar is als parkeerterrein, toegangsweg of vergelijkbaar. 

15

Liners in de reinwaterkelder

Een waterdichte liner houdt rekening met de waterdichtheid in een bouwkundige kelder, en zorgt ervoor dat de ruimten van een reinwaterkelder geschikt zijn voor gebruik. Door o.a. nieuwe wanden te plaatsen is het mogelijk om een waterdichte reinwaterkelder te creëren.  Naast rechte wanden is het ook mogelijk om een schuine bovenwand te bevestigen.

Voordelen ondergrondse watervoorziening

Een ondergrondse watervoorziening biedt verschillende voordelen, zoals significante ruimtewinst. Daarnaast zijn de kunststof buizen zeer duurzaam, volledig corrosiebestendig en 100% recyclebaar. Hierdoor is een ondergrondse watervoorziening een duurzame brandveiligheidsoplossing: zowel qua levensduur als milieubelasting.

Bij Boele Fire Protection leveren we verschillende soorten ondergrondse watervoorzieningen van het merk Tubao voor nieuwbouwprojecten.

Neem contact met ons op

Meer informatie ontvangen over onze ondergrondse watervoorziening? Neem vrijblijvend contact met ons op via de e-mail info@bfp.nl of bel ons via het volgende nummer 0318-646705.

Bekijk het dienstenoverzicht

Pompinstallaties

watervoorzieningen

noodstroom aggregraten

brandbeveiligingskleppen

beheer en onderhoud

Afbeelding1

Innovaties

Boele Fire Protection levert, onderhoud en vervangt sprinklerpompen, sprinklertanks en complete prefab watervoorzieningen voor brandveiligheidsinstallaties.

24/7 bereikbaar voor technische storingen

Boele Fire Protection B.V.

Radonstraat 8
6718 WS Ede

Neem contact met ons op

Ontwerp en realisatie door