Logo Boele
24/7 bereikbaar voor technische storingen

Boele Fire Protection voert succesvolle C-inspectie uit bij Hoogendoorn MBI in Werkendam.

HD PnG

Boele Fire Protection heeft recentelijk een C-inspectie uitgevoerd bij Hoogendoorn MBI, een vooraanstaand bedrijf gespecialiseerd in (maritieme) interieurbouw, gelegen in Werkendam. De werkzaamheden van Hoogendoorn omvatten met name houtbewerking, waardoor de hoogste prioriteit wordt gegeven aan brandveiligheid.

Afbeelding van WhatsApp op 2023 06 01 om 13.28.10

In overeenstemming met de normen van de TB67 werd vastgesteld dat het tijd was voor een grondige C-inspectie van de sprinklertank binnen het gebouw van Hoogendoorn MBI. Gezien de aard van de werkzaamheden en de noodzaak van optimale brandveiligheid, werd dit als een cruciale stap beschouwd om de veiligheid van het pand te waarborgen.

De sprinklertank bij Hoogendoorn MBI bevindt zich binnen in het pand, maar desondanks kon er genoeg ruimte worden gemaakt om de werkzaamheden van de C-inspectie probleemloos uit te voeren. Om de binnenkant van de tank te kunnen inspecteren zijn er meerdere panelen van de tank verwijderd om vervolgens de liner uit de tank te halen. Vanuit hier is onderzoek gedaan naar de staat van de watertank. Tijdens deze grondige inspectie zijn er geen bijzonderheden in de watertank aangetroffen. Echter werd er wel een defect in de zuigleidingen geconstateerd, waarna deze zijn vervangen om de juiste werking van het systeem te kunnen blijven waarborgen.

Gedurende de periode dat de tank buiten bedrijf was gesteld vanwege de inspectie en reparatie van de zuigleidingen, is er geen tijdelijke watervoorziening geplaatst. In plaats daarvan heeft Hoogendoorn MBI ervoor gekozen om een 24-uurs brandwacht in te schakelen. Deze proactieve benadering zorgde ervoor dat de brandveiligheid in het pand te allen tijde werd gehandhaafd, zelfs tijdens de inspectie en reparatiewerkzaamheden.

De samenwerking tussen Boele Fire Protection en Hoogendoorn MBI verliep vlot, met een duidelijke communicatie en transparantie gedurende het gehele proces. De succesvolle C-inspectie heeft niet alleen eventuele potentiële risico's geïdentificeerd en aangepakt, maar heeft ook de algehele brandveiligheid van het bedrijf versterkt. Dit ook tot grote tevredenheid van de klant.

‘’De werkzaamheden zijn naar wens verlopen. De afstemming was goed en er is duidelijk naar ons gecommuniceerd. Hierdoor hebben we weinig overlast van de werkzaamheden ervaren. Daarnaast zijn we tevreden met de manier waarop de werkzaamheden zijn uitgevoerd. Ik kan niet anders zeggen dat alles goed is verlopen’’, aldus Hoogendoorn MBI directeur Dick Hoogendoorn.

Na afloop van de werkzaamheden is de tank opnieuw gevuld en is de sprinklerinstallatie weer in bedrijf gesteld. Ook vanuit Boele Fire Protection wordt tevreden teruggekeken op het verloop van de werkzaamheden.

Boele Fire Protection levert, onderhoud en vervangt sprinklerpompen, sprinklertanks en complete prefab watervoorzieningen voor brandveiligheidsinstallaties.

24/7 bereikbaar voor technische storingen

Boele Fire Protection B.V.

Radonstraat 8
6718 WS Ede

Neem contact met ons op

Ontwerp en realisatie door