Logo Boele
24/7 bereikbaar voor technische storingen

C-inspectie voor HAVI Logistics

In samenwerking met HAVI Logistics heeft Boele Fire Protection een C-inspectie gerealiseerd. HAVI Logistics is een wereldwijde, logistieke dienstverlener die gericht is op de supply chain voor de (non)food sector. Op de locatie in Amersfoort zijn deze installatietechnische werkzaamheden uitgevoerd. Deze vestiging bestaat uit een kantoorpand met een warehouse. 

Sinds een jaar is Boele Fire Protection betrokken bij HAVI Logistics. Voor deze organisatie is eerder een pompset voor de sprinklerinstallatie gerealiseerd. In 2022 heeft Boele Fire Protection een C-inspectie uitgevoerd, waarbij het water uit de watertank is gehaald om de nominale staat te kunnen controleren.

Aanleiding van het project

Vanwege wet- en regelgeving (TB67B) moeten stalen watertanks 1x in de 10 jaar worden gecontroleerd door middel van een C-inspectie. Het leeghalen van het water uit een watertank is een klus, wat ook HAVI Logistics ondervond.

Door de grootte van deze opdracht heeft HAVI Logistics er wat langer over gedaan om tot de juiste partij te komen die deze opdracht kon realiseren. ‘Van tevoren was niet duidelijk wat de verwachting was. Omdat Boele Fire Protection eerder voor ons heeft gewerkt, het contact vlot verliep en prijs geen verschil maakte ten opzichte van de andere offertes is er voor deze partij gekozen. Door de heldere uitleg zijn we er bij HAVI van overtuigd geraakt dat het leeghalen van de watertank geen probleem vormde, aldus Willem Mulder, Coördinator facilitaire dienst & veiligheid bij HAVI Logistics.

Brandveiligheidsoplossing: C-inspectie

Boele Fire Protection heeft voorafgaand aan het project meegedacht over verschillende aandachtspunten, zoals de afstemming van waar de watertank moest komen te staan. Boele Fire Protection was als onderaannemer betrokken bij deze opdracht en heeft alle werkzaamheden rondom deze inspectie uitgevoerd. Collega Ronald Oomen, projectleider tanks en (tijdelijke) watervoorzieningen bij Boele Fire Protection was samen met zijn team hierbij betrokken.

Allereerst is er een lege tankinspectie uitgevoerd. Daarna is de tankwand van de watertank gestraald. Na deze duurzame oplossing is de binnenzijde van de tank voorzien van een 3-laagse (Epoxy) coating. Met behulp van deze brandveiligheidsoplossing(en) behoudt de watertank sterkte en stabiliteit en kunnen de bedrijfsprocessen van HAVI Logistics ongestoord doorgang krijgen. Omdat veiligheid een belangrijk aspect is, is er – gedurende deze werkzaamheden – gebruik gemaakt van een tijdelijke watervoorziening zodat de sprinklerinstallatie continue in bedrijf bleef.

Het project is succesvol verlopen; ‘Het project was bijzonder doordat alle werkzaamheden vanaf het eerste contact snel werden opgepakt. Daarnaast werd er meegedacht en heeft Boele Fire Protection gedaan wat ze beloven’. Naast het succesvol afronden van het project waren er ook wat kleine tegenvallers. Door het snelle handelen is dit niet als negatief ervaren. ‘Wanneer een project succesvol is afgerond sluiten we dit af met taart, en dat is ook gedaan, aldus Willem Mulder.

Boele Fire Protection levert, onderhoud en vervangt sprinklerpompen, sprinklertanks en complete prefab watervoorzieningen voor brandveiligheidsinstallaties.

24/7 bereikbaar voor technische storingen

Boele Fire Protection B.V.

Radonstraat 8
6718 WS Ede

Neem contact met ons op

Ontwerp en realisatie door