Logo Boele
24/7 bereikbaar voor technische storingen

Succesvolle tankvervanging na een C-inspectie bij Renolit

Logo renolit

Afgelopen jaar heeft Boele Fire Protection recentelijk met succes een C-inspectie uitgevoerd bij Renolit, in opdracht van Croonwolter&dros, die verantwoordelijk is voor het onderhoud van de sprinklerinstallatie. De focus lag hierbij op een tank die de respectabele leeftijd van meer dan 20 jaar had bereikt.

Renolit, is een wereldwijd toonaangevend bedrijf dat zich specialiseert in hoogwaardige kunststofproducten en oplossingen. Voor de locatie in Enkhuizen hebben onze specialisten werkzaamheden aan de watertank uitgevoerd ten behoeve van de C-inspectie. Tijdens de grondige C-inspectie kwamen verschillende aandachtspunten aan het licht, waarvan de meest opvallende de aanwezigheid van veroestte wandplaten was. Na zorgvuldige analyse bleek dat de verroeste staat hoogstwaarschijnlijk te wijten was aan een verkeerde plaatsing van de oude liner. Dit resulteerde in de ophoping van water tussen de liner en de tankwand, wat leidde tot corrosie van de wandplaten.

Op basis van deze constatering zijn er aan Renolit twee opties geboden voor het oplossen van dit probleem: de tank volledig renoveren óf een nieuwe tank installeren. Na overweging koos Renolit voor de laatste optie, waarop Boele Fire Protection de opdracht kreeg voor het volledige proces, inclusief de plaatsing van de nieuwe tank.

De werkzaamheden omtrent het plaatsen van de nieuwe tank zijn gestart in december, wat extra uitdagingen met zich meebracht vanwege de winterse temperaturen. Vanuit Boele Fire Protection zijn er effectieve maatregelen getroffen om de impact van deze omstandigheden te minimaliseren en de voortgang van het project te waarborgen. Deze aanpak resulteerde in een succesvolle en tijdige voltooiing van de tankvervanging, waarmee de brandveiligheid en betrouwbaarheid van het systeem bij Renolit weer op nominaal niveau zijn.

Zowel vanuit opdrachtgever Croonwolter&dros als eindklant Renolit is er tevreden gereageerd op het verloop van het project. ‘’De samenwerking is als zeer prettig ervaren. De specialisten van Boele Fire Protection hebben verstand van zaken om dit soort klussen netjes op te pakken. Met hun kennis en kunde hebben ze ons echt kunnen ontzorgen tijdens dit project. Dit was ook duidelijk te merken uit de waardering die we vanuit Renolit hebben ontvangen’’  aldus Willem Steenbeek, Project Coördinator bij Croonwolter&dros.

Met het plaatsen van de nieuwe watertank is ook de watervoorziening voor de sprinklerinstallatie bij Renolit de komende jaren weer helemaal op orde. Met gedegen beheer en onderhoud zal de watertank voorlopig vrij zijn van bijzonderheden waardoor de brandveiligheid bij Renolit gewaarborgd blijft.

Boele Fire Protection levert, onderhoud en vervangt sprinklerpompen, sprinklertanks en complete prefab watervoorzieningen voor brandveiligheidsinstallaties.

24/7 bereikbaar voor technische storingen

Boele Fire Protection B.V.

Radonstraat 8
6718 WS Ede

Neem contact met ons op

Ontwerp en realisatie door